Партнёры

АВТОПРОФИ - издательский дом.

Реклама

 

Покупка автотранспорта

  • ЗАПЧАСТИ

    100 грн.
  • СКЛАДСКОЕ ОБ-Е, погрузчик складской

    10000 $
  • МИКРОАВТОБУСЫ, грузовой

    350 EURO
  • МИКРОАВТОБУСЫ, пассажирский
    Das Business die Karriere -
    Die Verkäufe der
    Autos, der Waren - Die
    Fachkräfte - IT,
    die
    3500 EURO
  • ГРУЗОВИКИ, платформа

    900 $

Продажа автотранспорта


  • АВТОСТЕКЛА

    29500 EURO
  • ГРУЗОВИКИ, дача

    133350 EURO

ТРАНСБИРЖА

АВТОТРАНСПОРТ

ТРУДОУСТРОЙСТВО

Візові передумови

ГлавнаяНормативно-правовая базаВізові передумови

Необхідний пакет документів
1. Додаток до візової анкети для одержання туристичної візи

  • особиста явка в консульстві;
  • 2 кольорові фотографії на білому фоні розміром 3,5х4,5, 70-80% площі фотографії повинно займати обличчя;
  • закордонний паспорт дійсний щонайменше 3 місяці від дня закінчення візи, дійсний внутрішній паспорт та їх ксерокопії;
  • лист від туристичної польської фірми,  з якою співпрацює місцевий туроператор про бронювання і здійснення оплат;
  • ваучер;
  • довідка з місця роботи про доходи і займану посаду;
  • ксерокопія трудової книжки;
  • банківські документи про наявність фінансових засобів;
  • неповнолітні - свідоцтво про народження і його ксерокопія;
  • якщо неповнолітній виїжджає  тільки з одним з батьків - нотаріально завірена згода другого з батьків на виїзд за кордон;
  • страховий поліс на період вказаний у візовій анкеті.

Консул в праві вимагати пред'явлення інших необхідних додаткових документів, відповідно до законодавства Шенгенської Угоди.
Ціна за візу становить 35 євро. У випадку, якщо візова анкета і додані документи будуть подані в період 3 днів до запланованої дати виїзду, оплата становить 70 євро.
Оплату потрібно здійснити підчас подання візової анкети. У випадку відмови у наданні візи оплата не повертається.
2. Додаток до візової анкети для одержання гостьової візи

  • особиста явка в консульстві;
  • 2 кольорові фотографії на білому фоні розміром 3,5х4,5, 70-80% площі фотографії повинно займати обличчя;
  • закордонний паспорт дійсний щонайменше 3 місяці від дня закінчення візи, дійсний внутрішній паспорт та їх ксерокопії;
  • оригінал запрошення виданого воєводською адміністрацією РП або банківські документи про наявність фінансових засобів, а також страховий поліс;
  • довідка з місця роботи про доходи і займану посаду;
  • ксерокопія трудової книжки;
  • неповнолітні - свідоцтво про народження і його ксерокопія;
  • якщо неповнолітній виїжджає тільки з одним з батьків - нотаріально завірена згода другого з батьків на виїзд за кордон;

Консул в праві вимагати пред'явлення інших необхідних додаткових документів, відповідно до законодавства Шенгенської Угоди.
Ціна за візу становить 35 євро. У випадку, якщо візова анкета і додані документи будуть подані в період 3 днів до запланованої дати виїзду, оплата становить 70 євро.
Оплату потрібно здійснити підчас подання візової анкети. У випадку відмови у наданні візи оплата не повертається.
3. Додаток до візової анкети для одержання візи з метою ведення економічної діяльності

  • особиста явка в консульстві;
  • 2 кольорові фотографії на білому фоні розміром 3,5х4,5, 70-80% площі фотографії повинно займати обличчя;
  • закордонний паспорт дійсний щонайменше 3 місяці від дня закінчення візи, дійсний внутрішній паспорт та їх ксерокопії;
  • ксерокопія трудової книжки;
  • довідка з місця роботи про доходи і займану посаду;
  • завірені ксерокопії ліцензії фірми та ксерокопії свідоцтва про державну реєстрацію;
  • свідоцтво платника податку;
  • страховий поліс на період вказаний у візовій анкеті.
  • бронювання квитків або ксерокопія свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу;
  • банківські документи про наявність фінансових засобів;
  • оригінал запрошення від польського партнера, контрагента або дійсний підписаний договір з польськими партнерами;
  • бронювання готелю.

Консул в праві вимагати пред'явлення інших необхідних додаткових документів, відповідно до законодавства Шенгенської Угоди.
Ціна за візу становить 35 євро. У випадку, якщо візова анкета і додані документи будуть подані в період 3 днів до запланованої дати виїзду, оплата становить 70 євро.
Оплату потрібно здійснити підчас подання візової анкети. У випадку відмови у наданні візи оплата не повертається.
4. Додаток до візової анкети для одержання візи для осіб, що займаються міжнародними перевезеннями - ТІR

для фірм:

  • оригінал договору, контракту з польською стороною;
  • ліцензія на міжнародні перевезення і її копія;
  • свідоцтво платника податку;

для водіїв:

  • особиста явка в консульстві;
  • 2 кольорові фотографії на білому фоні розміром 3,5х4,5, 70-80% площі фотографії повинно займати обличчя;
  • закордонний паспорт дійсний щонайменше 3 місяці від дня закінчення візи, дійсний внутрішній паспорт та їх ксерокопії;
  • ксерокопія трудової книжки;
  • свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу і його ксерокопія;
  • довідка з місця роботи;
  • трудова книжка і її ксерокопія;
  • страховий поліс;
  • міжнародний страховий поліс транспортних засобів (дійсного на всій території Schengen).

Консул в праві вимагати пред'явлення інших необхідних додаткових документів, відповідно до законодавства Шенгенської Угоди.
Ціна за візу становить 35 євро. У випадку, якщо візова анкета і додані документи будуть подані в період 3 днів до запланованої дати виїзду, оплата становить 70 євро.
Оплату потрібно здійснити підчас подання візової анкети. У випадку відмови у наданні візи оплата не повертається.
Інформація щодо видачі віз громадянам України з терміном дії до 5 років
З 15 листопада 2004 року, відповідно до підписаної у Києві Угоди між Урядом Республіки Польща та Кабінетом Міністрів України про умови поїздок громадян від 30.07.2003 року, консульські установи Республіки Польща розпочнуть видавати візи з терміном дії до 5 років, які дають можливість багаторазових поїздок до Польщі. Такі візи зможуть отримати виключно нижче наведені групи громадян України, які пред’являтимуть відповідні документи, що обґрунтовуватимуть видання такої візи.
До таких груп громадян належать:
1) працівники залізничного транспорту – на підставі відповідного переліку працівників залізниці, які мають право перетинати державний кордон при виконанні службових обов’язків, виданого компетентними органами, а також на підставі іменних списків, які служать підтвердженням для перетину державного кордону;
2) водії та члени екіпажів транспортних засобів, які здійснюють міжнародні автомобільні та залізничні перевезення вантажів та пасажирів – на підставі документів, які підтверджують здійснення цих перевезень;
3) учасники обміну по лінії органів державної влади та місцевого самоврядування незалежно від сфери їхньої діяльності – за зверненням приймаючої сторони;
4) особи, які беруть участь в регулярних двосторонніх контактах в області економіки, культури, науки, освіти, спорту або в інших важливих сферах співробітництва;
5) особи, які володіють документом, що підтверджує право власності на нерухоме майно, яке знаходиться на території Республіки Польща, або право на отримання спадщини на території Республіки Польща;
6) особи, які слідують для відвідування місць поховань та могил родичів на території Республіки Польща – за наявності документів, які підтверджують факт поховання та збереження могили;
7) особи, які звертаються за візою для підтримки підтверджених родинних зв’язків та для відвідування місць свого походження, а також члени їх сім’ї та найближчі родичі;
8) особи пенсійного віку – після пред’явлення відповідних документів.
Відповідно до польських нормативних актів візи для перебування діляться на візи короткострокові та довгострокові – і перші, і другі можуть бути видані з максимальним терміном дії до 5 років. Основною різницею між короткостроковою візою та довгостроковою візою є термін перебування, тобто строк, підчас якого власник візи може перебувати в Польщі. У випадку короткострокової візи строк перебування може становити максимально 90 днів протягом 6 місяців від дня першого в’їзду до Польщі. Віза довгострокова видається у випадку, коли строк перебування є довшим ніж 90 днів і може максимально становити 365 днів за весь термін дії візи. Нормативними актами допускається видача довгострокових віз тільки у випадках зазначених в пунктах 1-4, беручи до уваги мету перебування на території Республіки Польща .
                                                                               УВАГА !
У випадку передчасного використання ліміту днів довгострокової візи, не буде можливості видачі нової візи перед закінченням терміну дії актуальної візи.
Наприклад: Пан Петренко отримав чотирирічну довгострокову візу на 200 днів перебування (тобто не на максимальну кількість днів, яка може бути - 365) з терміном дії від 15.11.2004 до 14.11.2008 року. Ліміт днів на перебування у Польщі він використав протягом двох перших років, тобто до 14.11.2006 р. Термін наступної візи може розпочатись лише з 15.11.2008 р.
У випадку передчасного використання 90 днів перебування при короткостроковій візі, заявник зможе отримати наступну візу, але термін дії такої візи розпочнеться не раніше як через 6 місяців, рахуючи від дати першого в’їзду, який відбувся на підставі попередньої візи.
Ліміт днів на перебування, визначений у одноразовій короткостроковій візі може бути використаний під час одного перебування на території Республіки Польща, а ліміт днів перебування визначений у довгостроковій візі – під час одного або декількох наступних перебувань на території Республіки Польща, ці поїздки можуть відбуватись з будь-якою частотою і в будь-якому проміжку часу в межах терміну дії візи.
Заявник, який звертається за візою на певну кількість років повинен у будь-якому випадку пред’явити консулу документи, що підтверджують необхідність видачі візи на бажаний термін (дивись вище). Одночасно заявник повинен мати закордонний паспорт з відповідним терміном дії, не коротшим ніж 3 місяці, рахуючи від закінчення терміну дії візи. Без виконання цих умов видача візи, яка дає право в’їзду на територію Республіки Польща на зазначений в анкеті термін, буде неможлива.

Слід пам’ятати, що у кожному випадку оцінку підстав видачі візи з кількарічним терміном дії здійснює консул, а рішення про в’їзд на територію Республіки Польща приймає Прикордонна Служба.

 

Термінове виготовлення туристичної візи – 85EUR
Звичайне виготовлення туристичної візи – 40EUR

Нормативно-правовая база | Органы власти | Для тех, кто в дороге | Отраслевые компании | Выставки | Автоновости |Статьи, Тест-драйв
Стиль, оформление, дизайн и содержание портала являются объектом авторского права и охраняются законами Украины. Перепечатка материалов и иное их использование допускаются при согласовании с администрацией проекта и размещении активной ссылки на портал. Нарушение этих условий влечет за собой уголовную и административную ответственность.
Торговая марка АВТОПРОФИ зарегистрирована Агентством "Украинские торговые марки", Свидетпльство № 144698.